Je gezondheid verbeteren tijdens de lockdown

 

De “slimme lockdown” is nog van toepassing, maar doordat de maatregelen zijn versoepeld mogen wij alle diensten weer aanbieden.  Door de beperkte toegankelijkehid van de gezondheidszorg tijdens de lockdown zijn veel mensen met gezondheidsklachten blijven zitten. Door de grote hoeveelheid slecht nieuws en de voorgeschreven beperkingen raken veel mensen emotioneel uit balans. Het brein stuurt ons immuunsysteem. Een goede emotionele balans is essentieel voor een sterk immuunsysteem! 

Vitaalbalans kan juist in deze tijd veel voor je betekenen:


1. De praktijk is open met extra hygiënemaatregelen
 

Vitaalbalans blijft je ondersteunen in het verbeteren van je fysieke en emotionele balans. Om verspreiding van Corona te voorkomen hanteren wij de volgende spelregels. Je wordt geacht deze te lezen en te respecteren.

 • Ik plan mijn afspraken zo, dat het aantal cliënten in de wachtruimte tot een minimum wordt beperkt; 
 • Kom op tijd, maar niet te vroeg; 
 • Het toilet is tijdelijk niet te gebruiken (behoudens noodgevallen); 
 • Kom zoveel mogelijk alleen, laat je partner thuis. Een van beide ouders kan uiteraard met hun kind (tot 16 jaar) meekomen; 
 • Neem zo min mogelijk spullen mee en stopt spullen die noodzakelijk zijn, weg in je tas of jaszak; 
 • Voor en na de behandeling was ik mijn handen met desinfecterende zeep; 
 • Na iedere cliënt worden contactpunten zoals de deurklinken, deurbel en armleuningen van de stoelen schoongemaakt. Raak zo min mogelijk aan in de praktijk; 
 • Het gesprek tussen ons vindt plaats op 1,5 meter afstand; 
 • Voor zover noodzakelijk en mogelijk geef ik instructies en oefeningen op minimaal 1,5 meter afstand en wordt fysiekcontact tot een minimum beperkt; 
 • Indien je je angstig voelt om te komen, dan is een telefonisch- of video-consult ook mogelijk. Ik houd dan op afstand 'een vinger aan de pols' en geef instructies of oefeningen. Deze consulten kun je conform de eisen van de zorgverzekeraar declareren;
 • Blijf thuis indien je of een van je gezinsleden symptomen hebben van verkoudheid, koorts of griepachtige verschijnselen. Je wordt geacht uw afspraak te annuleren of contact met me op te nemen om dit te bespreken. Tot nader order worden deze annuleringen, ongeacht of deze tijdig zijn, niet in rekening gebracht. 
 • Tijdens het maken van de afspraak en/of aan het begin daarvan stel ik een aantal vragen (Triage) waardoor ik weet of behandelen veilig kan.  
 • Ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen blijft de kans, hoe gering ook, bestaan dat u besmet raakt in de praktijk of op weg hier naartoe. Met het maken van de afspraak gaat u akkoord met dit risico. 


2. Je kunt een telefonisch of online consult afnemen

In een telefonisch of online consult wordt bij nieuwe cliënten een anamnese afgenomen en kunnen we je gezondheidsklachten bespreken. Vervolgens kijken we naar de beste behandelwijze of welke supplementen eventueel kunnen worden ingezet om de klachten aan te pakken.


3. We bieden je de mogelijkheid jezelf thuis te meten

Bezitters van iPhone en/of iPad bieden we de mogelijkheid jezelf door te meten met een meetpen en de Read & PowerMe app. De metingen kun je naar Vitaalbalans sturen, waarna we je meetgegevens kunnen interpreteren en telefonisch of online analyseren en toelichten. Tevens kan op basis daarvan een behandelplan op maat worden gemaakt.

De ReadMe pen is te huur of samen met de PowerMe te koop. 


4. We hebben uitgebreide zelfbehandelmogelijkheden


We hebben diverse Raymedy apparatuur waarmee je jezelf thuis kunt behandelen zonder dat je de deur uit hoeft. De kosten hiervan zijn slechts € 50,= per week.

Momenteel wordt er veel gebruik gemaakt van het programma om het immuunsysteem te versterken, ook diverse mensen met Corona besmetting hebben hier baat bij gehad. Daarnaast wordt het preventief ingezet.

Lees er hier meer over.

De thuisbehandelapparatuur is in bruikleen als je kiest voor een thuisbehandeling. iPhone en iPad gebruikers kunnen zelf een Read & PowerMe set aanschaffen voor het hele gezin. Als je dit set bezit worden de standaard behandelingen op dit moment gratis aangeboden, voor de maatwerk behandelingen geldt een gereduceerd tarief.

Lees hier meer over zelf meten en behandelen.

Onze behandelingen kunnen op een breed terrein worden ingezet. Kijk hier maar eens. 

Neem gerust vrijblijvend contact op voor vragen of het maken van een afspraak: 026-3820871 of info@vitaalbalans.nl

Samen komen we deze vreemde periode ook weer door. Het is vooral zwaar voor degenen die ernstig door het virus getroffen worden, hun naasten, voor de zorgverleners en voor degenen die financieel flink geraakt worden.
De positieve bijkomstigheid is echter dat er meer aandacht voor elkaar is, het leven voor velen in een minder hoog tempo verloopt en onze prachtige planeet minder wordt vervuild.

Posted in: Blog.
Last Modified: mei 11, 2020