Burn-out


burnout

Bij burn-out is er sprake van emotionele en fysieke uitputting na een periode van langdurige stress. Dit kan zowel op het werk zijn als in de privé situatie. Je bent extreem vermoeid en tot niets meer in staat. Meestal gaat het gepaard met concentratie- en geheugenklachten, gevoelens van incompetentie en kwaadheid, gevoel van falen, slaapproblemen, piekeren, gespannen zijn en nergens meer toe kunnen komen.


Ook kun je pijnklachten hebben zoals hoofdpijn, maagpijn en/of spierpijn. Mensen met een burn-out wachten vaak pas tot dit moment met het vragen om hulp, meestal zien ze het niet aankomen en vaak is er een gevoel van schaamte en falen. 


energieprofiel

Aan de hand van je energieprofiel kunnen we na een meting zien of je in de aanloop naar een burn-out zit of al in de burn-out zelf. Tevens kunnen we zien welke emoties er een rol spelen. Emoties die langdurig aanwezig zijn kunnen te maken hebben met negatieve kernovertuigingen over jezelf, die je verhinderen om de stressituatie adequaat het hoofd te bieden, waardoor je uitgeput raakt. Een voorbeeld van een negatieve overtuiging is “ik ben niet goed genoeg” of “ik kan het niet”.

Bij onze behandeling ondersteunen we de organen, die zwak zijn met energie. Daarnaast testen we supplementen die deze organen kunnen versterken. Verder kijken we samen naar je emoties en negatieve overtuigingen. Met de doeltreffende Psy Chi behandeling kunnen we deze op gevoelsniveau in korte tijd ombuigen naar een posieve overtuiging. Hierdoor word je weerbaarder, beter bestand tegen stress en kun je jezelf weer opladen. 

​Referenties Burnout

​Burn out ​Agnes, ​55 jaar)

​Burn out en vermoeidheidsklachten (​Ans, ​59 jaar)