Hoofdpijn

​Hoofdpijn komt in verschillende gradaties en soorten voor. Je kunt er flink beroerd van zijn en het kan je ernstig belemmeren.


hoofdpijn

​We onderscheiden:

  • Spanningshoofdpijn:
    De meest voorkomende hoofdpijn. De pijn is drukkend, zeurend, er is een gevoel van een knellende band om het hoofd en de nek en schouders doen vaak mee. De pijn is mild tot matig en wordt niet erger bij lichamelijke inspanning. Er is geen sprake van misselijkheid of overgeven. De aanwezigheid kan variëren van 30 minuten tot dagelijks.
  • Clusterhoofdpijn
    De meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. Deze komt meer bij mannen voor. Aanvallen doen zich voor in bepaalde periodes (clusters).  De pijn zit aan één zijde van het hoofd.  Ook is er sprake van bijverschijnselen zoals een rood of tranend oog of een verstopte neus.
  • Migraine
    Bij een migraineaanval voel je je enkele uren tot dagen ziek. Naast hevige hoofdpijn ben je misselijk en moet je soms overgeven. De hoofdpijn zit meestal aan één kant van het hoofd en is kloppend of bonzend. De pijn kan tijdens een aanval van kant wisselen. Ook komt pijn aan beide kanten van het hoofd voor. Vaak ben je tijdens een aanval overgevoelig voor prikkels als licht, geluid of reuk.
  • Aangezichtspijn:
    Dit is pijn in het gezicht, tussen het voorhoofd en de kin. Acute aangezichtspijn treedt plotseling op, bijvoorbeeld bij tand- of kiesproblemen of bij een neus-bijholte-ontsteking. Bij chronische aangezichtspijn komen de pijnscheuten langdurig en voortdurend terug.
  • Sinushoofdpijn:
    Dit is pijn boven de wenkbrauwen of bij de onder de ogen, veroorzaakt door een ontsteking in de voorhoofdsholten of bijholten. Deze kan volgen na een verkoudheid en gaat gepaard met een verstopte of loopneus, vermoeidheid en soms koorts.

Meestal wordt hoofdpijn onderdrukt met medicatie. De oorzaak blijft dan in stand. 

 

Onze aanpak


Wij gaan eerst op zoek naar de oorzaak. Vaak is de blaasmeridiaan of de galblaasmeridiaan betrokken of staat de atlas (bovenste nekwervel) niet helemaal goed. Ook kunnen we uitzoeken of er sprake is van een ontsteking, overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen of een hormonale onbalans. 
Vervolgens pakken we de oorzaak aan.

Met deze aanpak hebben al veel mensen hun hoofdpijn zien afnemen of geheel verdwijnen.  

​Referenties voor hoofdpijn en migraine

Hoofdpijn, nek & schouderklachten (Joëlle, 35)

Hoofdkramp (N, 67 jaar)

​Hoofdpijn en burn out (​Agnes, ​55 jaar)

Draaiduizeligheid (Jan, 41 jaar)

Hoofdpijn, nek-, schouder- en onderrug pijn (vrouw, 46 jaar)

Drukkend gevoel; in het hoofd, bekkenproblemen, snel moe (Tineke, 30 jaar)

Nekpijn, kaakgewrichtsklachten, slikproblemen, duizeligheid (Ria, 70 jaar)

​Moe, hoofdpijn, emotioneel (​Helene, ​36 jaar)

​​Hersenschudding, whiplash (​​Conchita, ​​29 jaar)

​Jarenlange hoofdpijn, whiplash (​​​Carla, ​​​43 jaar)

​Moe en hoofdpijn ​(Irma, ​​​​31 jaar)

​​Hoofdpijn en allergie ​(​Erik, ​​​​​22 jaar)

Hoofdpijn en somberheid  (Femke, 34 jaar)