Hooikoorts

Hooikoorts aanpakken zonder medicatie

Wat is hooikoorts?


​Hooikoorts is een vorm van allergie: een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich niet schadelijk zijn. Bij hooikoorts is er sprake van een overgevoeligheid voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, bomen of planten. Deze komen via de luchtwegen het lichaam binnen, waarna het immuunsysteem probeert deze allergenen onschadelijk te maken. In feite is dit een overreactie van het immuunsysteem op een onschadelijke stof; dit noemen we een allergische reactie. De slijmvliezen raken geprikkeld, de neus gaat jeuken, raakt verstopt of gaat juist lopen, door de jeuk gaat u niezen, de ogen kunnen gaan jeuken, branderig aanvoelen of gaan tranen. Ook kunt u zich moe en koortsig voelen. Deze klachten zijn niet rechtstreeks afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen.

Wanneer komt hooikoorts voor?


​De klachten komen het meeste voor in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Bomen komen eerder in bloei dan grassen. Daarom krijgen mensen met een allergie voor stuifmeel van bomen vroeger in het jaar klachten. Sommige mensen hebben het hele jaar last van hooikoorts.

Hoe ontstaat hooikoorts?


hooikoorts

​De hersenen spelen een cruciale rol in de aansturing van het immuunsysteem. Zo kan door emotionele gebeurtenissen, die plaats vinden op het moment dat iemand aan een stuifmeel is bloot gesteld (veelal op jonge leeftijd), hooikoorts ontstaan. Het onderbewuste deel van de hersenen roept telkens, wanneer we opnieuw aan de stof worden bloot gesteld, de allergische reactie op.

Unieke aanpak van hooikoorts zonder medicijnen of supplementen


hooikoorts

​Medicatie is er vaak op gericht de symptomen van een allergische reactie te onderdrukken, wat meestal wel verlichting geeft. Vitaalbalans richt zich op de oorzaak van je allergie, namelijk de onbewuste aansturing door het centraal zenuwstelsel. Met hulp van specifieke lichtsignalen op acupunctuurpunten worden de hersenen geherprogrammeerd, waardoor de allergische reactie sterk vermindert of geheel verdwijnt.
Veel mensen hebben al baat gehad bij de anti-allergie behandeling van Vitaalbalans. Niet alleen luchtwegallergie, maar ook allergie tegen bepaalde voedingsmiddelen of huidallergie kan met succes worden behandeld. De beste tijd om luchtwegallergie aan te pakken is voordat de allergenen, zoals pollen en bloesems, de lucht in gaan, of nadat ze uit de lucht zijn verdwenen.