Allergie

Allergie aanpakken zonder medicatie

Wat is allergie?

Allergie is een reactie van het immuunsysteem op lichaamsvreemde stoffen (allergenen), die op zich niet schadelijk hoeven te zijn, zoals stuifmeelkorrels, pollen van bomen, huidschilfers van dieren, uitwerpselen van huisstofmijt, schimmelsporen of voedselbestanddelen. Allergenen komen via de luchtwegen, de huid of het spijsverteringskanaal het lichaam binnen. Hierna probeert het immuunsysteem deze allergenen onschadelijk te maken. in feite is dit een overreactie van het immuunsysteem op een onschadelijke stof; dit noemen we een allergische reactie. De klachten (loopneus, tranende ogen, jeuk, huiduitslag, benauwdheid, diarree) zijn niet afkomstig van het allergeen zelf, maar van de reactie van het immuunsysteem op het allergeen. Hooikoorts is hiervan een bekend voorbeeld.

Hoe ontstaat allergie?

De hersenen en darmen spelen een cruciale rol in de aansturing van het immuunsysteem. Zo kunnen door emotionele gebeurtenissen, die plaats vinden op het moment dat iemand aan een bepaalde stof is bloot gesteld (veelal op jonge leeftijd), allergieën ontstaan. Het onderbewuste deel van de hersenen roept telkens, wanneer we opnieuw aan de stof worden bloot gesteld, de allergische reactie op. Ook een probleem in de darmen kan er voor zorgen dat het immuunsysteem te sterk reageert.

Unieke aanpak van allergie zonder medicijnen of supplementen

Medicatie is er vaak op gericht de symptomen van een allergische reactie te onderdrukken, wat meestal wel verlichting geeft. Vitaalbalans richt zich op de oorzaak van uw allergie, namelijk de onbewuste aansturing door het centraal zenuwstelsel en de balans in de darmen. Met hulp van specifieke lichtsignalen op acupunctuurpunten worden de hersenen geherprogrammeerd, waardoor de allergische reactie sterk vermindert of geheel verdwijnt. De darmen worden in balans gebracht door eventuele bacteriën, virussen, schimmels of parasieten uit te schakelen en de darmflora te verbeteren. Ook kunnen wij uitzoeken voor welke voedingsmiddelen je overgevoelig bent. 

Veel mensen hebben al baat gehad bij de anti-allergie behandeling van Vitaalbalans. Niet alleen luchtwegallergie, maar ook allergie tegen bepaalde voedingsmiddelen of huidallergie kan met succes worden behandeld. De beste tijd om luchtwegallergie aan te pakken is voordat de allergenen, zoals pollen en bloesems, de lucht in gaan, of nadat ze uit de lucht zijn verdwenen.

​Buikkrampen (​Jan, 63 jaar)

​Allergie/hooikoorts (​Kirby, 32 jaar)

​Allergie (J​eanette, ​52 jaar)

​Allergie voor zuivelproducten (​Tessa, ​21jaar)

​Astma en allergie (​Erik, ​22 jaar)

​Allergieën en astma (​Aat, ​64 jaar)