DNA onderzoek

Nieuw: DNA analyse: Pas uw leefstijl aan uw genen aan en voorkom ziekte


“Het zit in de genen” is een bekend gezegde. Maar wat zit er nu werkelijk in uw genen en wat kunt u doen om zo lang mogelijk gezond te blijven? Dit is verschillend per persoon, omdat iedereen een unieke genetische code heeft.

Hoe belangrijk zijn onze genen (onderdelen van onze DNA keten) eigenlijk? Betekent een genetische aanleg voor een bepaalde aandoening ook dat u deze krijgt? Daar heeft een 50-jarig durend tweelingen onderzoek antwoord op gegeven: Onze genen zijn voor gemiddeld 50% verantwoordelijk voor onze fysieke eigenschappen. De andere 50% wordt bepaald door onze leefstijl en omgevingsfactoren. De combinatie van deze twee is dus bepalend voor uw gezondheid.

Nutrigenetica heeft aandacht voor de gevolgen van genetische mutaties die met een dieet gereguleerd kunnen worden. Hoewel 99 procent van onze genen volledig identiek is, zijn er ongeveer tien miljoen genetische verschillen tussen individuen. Dit verklaart waarom de voedingsbehoefte van mensen uniek is. De unieke voedingsbehoeften vormen een nieuwe tak van nutrigenetica - gepersonaliseerde voeding.
Op basis van de nieuwste wetenschappelijke onderzoeken in de genetica kan van u een DNA profiel worden gemaakt via uw speeksel. Professoren en voedingsexperts hebben de wetenschappelijke kennis uit deze onderzoeken vertaald in praktische toepassingen. Hierdoor kunnen we, op basis van uw DNA profiel, specifieke leefstijladviezen geven op het gebied van voeding en beweging. Daarmee weet u wat goed is voor uw persoonlijke gezondheid!

Ook om af te vallen: Het feit dat een dieet gebaseerd op genetische analyse effectief werkt, is bewezen door wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd aan de Stanford Universiteit. De studie ontdekte dat mensen die een dieet volgen volgens hun genetische blauwdruk 4 kg meer verloren dan degenen die hadden geprobeerd om gewicht te verliezen middels een dieet dat niet overeenkomstig was met hun genetische voorkeuren.

Omdat uw DNA niet verandert, is de analyse uw hele leven van toepassing. De resultaten van uw DNA onderzoek kunnen worden gekoppeld aan uw consulten bij Vitaalbalans. Zo kan bijvoorbeeld uw behoefte aan bepaalde vitamines en mineralen worden gemeten.

Wij kunnen u 2 soorten DNA analyses aanbieden:

Nutri-gene persoonlijk lifestyle plan

Een persoonlijk lifestyle plan gebaseerd op uw DNA, op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten
De Nutri-Gene DNA analyse is een persoonlijke genetische test die u helpt om uw leefstijl te verbeteren. Het ontrafelen van DNA onderdelen duurde tot voorkort zo lang dat dit soort DNA onderzoeken onbereikbaar waren. De komst van innovatieve apparatuur brengt hier verandering in. Het onderzoek bevat meer dan 120 genetische variaties. Alle genen die we meten bevatten de meest betrouwbare genetische markers met een wetenschappelijk aangetoond effect.
Lees meer...

Personal-Gene preventief DNA onderzoek

De Personal-Gene DNA analyse leert u meer over uw erfelijke achtergrond en op welke ziektebeelden u meer of minder kans heeft dan anderen. Uw genetische analyse wordt gebaseerd op een uitgebreid onderzoek van uw DNA. Het DNA rapport geeft u gerichte uitslagen en aanbevelingen, zodat u vroegtijdig maatregelen kunt nemen om de ontwikkeling van een eventuele ziekte te kunnen voorkomen.
Lees meer...