Staat uw atlas goed?

De atlas is de bovenste nekwervel, die het hoofd draagt. Bij vrijwel iedereen staat de atlas verkeerd ten gevolge van manipulaties bij de geboorte, ongelukken of langdurige stress. Dit kan leiden tot een groot scala aan gezondheidsklachten ofwel tot een blokkade tot herstel. Vitaalbalans kan aan de hand van een aantal tests bepalen of de positie van uw atlas correct is. Wij kunnen de stand van uw atlas corrigeren op een zachte wijze, met een speciale techniek zonder manipulatie van de atlas, dus zonder te "kraken". Na correctie van uw atlas gaat het lichaam vanzelf aan het werk om de homeostase, het natuurlijk evenwicht, te bereiken. Natuurlijk kan het zijn dat er nog andere factoren meespelen bij uw gezondheidsklachten. Door de unieke combinatie van atlascorrectie met het i-Health analyse- en behandelsysteem kan Vitaalbalans deze factoren opsporen en vele daarvan behandelen.

De functie van de atlas

De atlas draagt niet alleen het hoofd, maar zorgt ook voor de ophanging, balans en spierspanning van de wervelkolom en het gehele skelet. De atlas is een open wervel, waar doorheen de volgende belangrijke systemen lopen:

  1. zenuwbanen, waaronder de nervus vagus, die zorgt voor ontspanning.
  2. de arteria vertebralis, het bloedvat dat zorgt voor de doorbloeding van het hoofd.
  3. het ruggenmergkanaal, dat o.a. zorgt voor het transport van voedingsstoffen, neurotransmitters en afvalstoffen van het centraal zenuwstelsel.

Door een verkeerde stand van de atlas kunnen deze belangrijke systemen bekneld raken, wat leidt tot gezondheidsproblemen. Oorzaken verkeerde stand van de atlas Bij vrijwel iedereen staat het hoofd in zekere mate asymmetrisch op de eerste halswervel. De oorzaak hiervan is vaak forse manipulatie bij de geboorte (zeker bij navelstreng om de hals, tang- en zuignapbevallingen) of latere manipulaties of trauma's, bijvoorbeeld door een whiplash, hersenschudding of een val op het stuitje. Ook moeders kunnen tijdens de bevalling, door verkeerd persen een atlasverschuiving oplopen. En mensen die een operatie hebben ondergaan, waarbij ze tijdens de operatie in een onnatuurlijke positie zijn gelegd, kunnen na afloop whiplashklachten hebben. Verder kunnen langdurige stress en psychische trauma's leiden tot een scheefstand van de atlas. Bij Vitaalbalans kan de stand van uw atlas met een aantal tests worden vastgesteld.

Lees meer over de atlas:
atlasklachten
atlascorrectie

De invloed van de atlas